4 סוגי אנשים שמעכבים לך את הטרנספורמציה הדיגיטלית

שיתוף

4 סוגי אנשים שמעכבים לך את הטרנספורמציה הדיגיטלית

4 סוגי אנשים יכולים להאט את הטרנספורמציה הדיגיטלית של הארגון שלך, דוקא בתקופה ששינוי כזה הוא הכרחי. מפתיע לגלות שלפחות 2 מתוך ה- 4 הללו לא פועלים מכוונות רעות או בגלל גישה שלילית.

מליסה סוויפט, מומחית גלובלית לטרנספורמציה דיגיטלית ארגונית מתארת את 4 הדמויות הללו ומציעה כמה דרכים להתמודד איתם:

1. הספקן

הספקן נראה חיובי בתחילת הדרך, אך מוצא דרך לחבל בכל מה שרק נראה חדש תוך מתן ביקרת מקיפה ומלומדת שהודפת פתרונות דיגיטליים ואף סוחף אחריו מאמינים.

מה עושים?
מול ספקנות שהיא אידיאולוגיה כדאי להשיב באידיאולוגיה נגדית ולא מתנצלת, הדרך היא להיות נחוש בחשיבות להתקדם תוך הקשבה ברורה לדברי ביקורת עניניים שצצים לאורך המסע. השדר מול הספקנים צריך להיות שלתקן אפשר ורצוי, אך לא לחזור אחורה.

2. המתקשט
המתקשט הוא מי שמחפש את הניצוצות והזיקוקים, הוא נוטה להבין מעט בטכנולוגיות על אף שיפתח רטוריקה של אחד שמבין.

מה עושים?
אנו לא רוצים לכבות לגמרי ה"מתקשט", אלא לנצל את המומנטום שהוא מחולל לטובת תהליך השינוי. החשיבות היא לפתח ברית איתו אבל לא להיסחף אחר המאווים שלו מתוך הבנה שהרעיונות שלו יכולים להיות מצויינים ויכולים להיות איומים. כדאי לשמור עליו בתפקיד של בעל עניין מעורב אבל לא זה שישמש את ההוצאה לפועל של התהליך.

3. ההיפר-מתלהב
ההיפר מתלהב נראה כמו דמות חיובית במיוחד אך ההתלהבות עשויה להפוך לאובססיה שבה הדיגיטל חולש על הכל, בעוד שטרנספרומציה נכונה קשובה הרבה יותר למורכבות של המעבר מעולם ישן לעולם חדש. ההיפר מתלהב כל כך חדור אידיאולוגיה דיגיטלית עד שואנשים כבר לא רוצים לעבור לידו במסדרון כדי לא ליפול לעוד הרצאה שלו בנושא.

מה עושים?
חשוב לסנן חלק מהרעיונות והיזומות של ההיפר מתלהב על מנת שלא יגרום לארגון להשתנות בקצב או צורה שאינם טבעיים לו. אחת הדרכים להרוויח מההיפר מתלהב, היא לחבר אותו עם היפר מתלהבים מארגונים אחרים כדי להנות מכל הידע על מה שקורה בחוץ ומה עושים ארגונים אחרים בתחום.

4. השחוק
יחסית לדמויות האחרות, את השחוק לא קל לאתר. לעיתים הוא נראה כמו הספקן, אך בפועל זוהי מסכה לחוסר רצון כללי למאמץ או התמסרות כלשהי, ולנסיון להדוף את השינוי בשקט בשקט בעיקר בצורה של התעלמות מחידושים מסביב והצורך להטמיעם.

מה עושים?
מנסים להבין את מקור השחיקה. אם היא נובעת מאכזבות עבר של חידושים טכנולוגיים, יש עם מה לעבוד, ושווה להתאמץ ולרתום אותו מחדש לסיבוב הנוכחי ולמצוא את הדרך לחדש את התשוקה שהיתה לו בעבר. אם השחיקה היא עמוקה יותר, מדובר בשחקן שלא עומד להשקיע מעצמו בטרנפורמציה. אם הוא בתפקיד קריטי בארגון, יש לבחון את האפשרות להציע לו תפקיד חשוב אחר שאינו קשור להתהליך השינוי שעומד להתרחש, כדי להבטיח מענה הן לאינטרסים שלו והן לאינטרסים של הארגון בזמן שהוא בתזוזה כה חשובה.

לכניסה לקישור לחצו כאן

x