איך ליצור זיכרונות טובים בזמנים רעים? אצלי ובקרב הסביבה שלי

שיתוף

איך ליצור זיכרונות טובים בזמנים רעים? אצלי ובקרב הסביבה שלי

 

אנחנו נעדיף לזכור דברים חיוביים.

 

המוח שלנו מגן עלינו מהצפה רגשית מזיקה ולכן הוא נוטה "לסנן" זיכרונות שליליים לאורך זמן, בדרך אוטומטית שנקראת "הטיית הדהייה".

 

אם ניצור לעצמנו זיכרונות טובים, נסייע לעצמנו לשמור על גישה חיובית יותר לחיים, כי נבנה עבורנו ועבור הסביבה שלנו מחשבות שמחות שאליהן נוכל לחזור בעתיד באופן שיאפשר לנו תחושות של סיפוק.

 

כל זה מורכב הרבה יותר בזמנים קשים וכאובים, שבהם אין לנו שליטה על האירועים מסביב.

 

לכן, חשוב בימים כאלו להתרכז (גם) ביצירת זיכרונות חיוביים, מבלי לבטל את העצב שבו אנו שרויים.

 

זו פעולה חשובה גם עבורנו וגם עבור הסביבה שאיתה אנחנו באים במגע, ודאי אם אנחנו בתפקיד ניהולי, מנהיגותי, חינוכי או לימודי.

 

גם אם לא נרגיש את ההשפעה של יצירת הזיכרונות האלו באופן מידי, זו פעולה שתוכיח את עצמה בעתיד כאשר ניזכר אחורה על התקופה הזו.

 

 

אז איך מייצרים זיכרונות טובים למרות הנסיבות? איך נצליח לוודא שבעתיד נביט אחורנית עם קצת חיוך ולא רק עם דמעות?

 

הסופרת והמאמנת טרי קוזולובסקי מציעה כמה וכמה דרכים ליצור זיכרונות כאלו, אספנו כאן את חלקם, יחד עם רעיונות שקיבלנו מהצ'אט GPT והבארד:

 

  1. התמקדות בקטנות

 

לפעמים הרגעים הפשוטים ביותר יכולים להיות הזיכרונות החמימים ביותר. ככל שנמצא יופי בדברים הקטנים שמסביב, ניצור לעצמנו זיכרונות חיוביים יותר. שיחה נעימה עם מישהו, התבוננות על נוף יפה או אפילו מודעות לטעם של אוכל טוב, גורמים לנו לתת תשומת לב לדברים שנמצאים ממש מולנו. כשאנחנו שמים לב למשהו, אנחנו לא חושבים על שום דבר מהעבר או מהעתיד וכך אנו מספקים זיכרונות מודעים שיכולים לאזן את הזיכרונות השליליים מהתקופה הזו.

 

2.  התחלת מסורת חדשה

 

אחת הדרכים הטובות ביותר ליצור זיכרונות היא להתחיל לעשות משהו שלגמרי לא קשור למה שעשינו עד כה, ורצוי משהו שהוא מחוץ לאיזור הנוחות שלנו. אנו נזכור אירועים בפעם הראשונה בצורה משמעותית יותר מאשר דברים שעשינו באופן תכוף. כשם שאנחנו זוכרים את המשכורת הראשונה, המכונית הראשונה או המפגש הראשון עם דמות משמעותית, כך נוכל לזכור את התקופה הזו ככזו שבה פתחנו במסורת חדשה שנמשכה איתנו שנים. דווקא בתקופה המורכבת הזו, שבה ממילא השיגרה איננה באמת שיגרה, טמונה הזדמנות להתחיל לפתח חוויה או הרגל חיובי חדש ומשמח שאותו נציין בעתיד כנקודת מפנה.

 

3. פעילות יצירתית

 

יצירה היא מקור לשמחה ולהפגת מתחים. ציור, כתיבה, בישול, גינון, או כל פעילות יצירתית אחרת, מחזקים את תחושת המשמעות והערך של העשייה שלנו ומחזקים אותנו. פעמים רבות יצירה שנכין תעורר גם תגובות מהסביבה או תישאר מול העיניים שלנו למשך זמן ותחזק את הזיכרון של חיוניות, של חיים ושל בנייה.

 

  4. עזרה לאחרים

 

עזרה לאחרים מסייעת מאוד לתחושה חיובית ולבנייה של זיכרונות משמעותיים, ובפרט אם עזרנו למי שקשה לו. נתינה ואהבה ללא תנאי הם זכירים מאוד. משימת סיוע פשוטה מקבלת משמעות חדשה וגורמת לנו להרגיש מחוברים לאנשים אחרים. תחושת התגמול על כך שהצלחנו להוציא חיוך קטן מאדם אחר מחזקת את הזיכרון החיובי גם לאורך זמן.

 

 

  1.  יומן "רגעים טובים"

יומן עם שורה אחת ביום יאפשר גם לעסוקים ביותר למצוא רגע טוב ולכתוב עליו (אפשר אפילו כהודעה עצמית בווטסאפ). גם אם רק ראינו זריחה או שקיעה יפה, הביטוי המוצהר של זה יסייע לנו ליצור זיכרון טוב יותר, גם לעתיד.

 

 

לכניסה לקישור לחצו כאן

x