איך לקרוא טוב את מה שקורה בחדר בזמן פגישה?
איך לקרוא טוב את מה שקורה בחדר בזמן פגישה?
לקרוא בין השורות ולהבין רמזים חברתיים עדינים של עמיתות ועמיתים היא מיומנות קריטית, והחשיבות שלה גדולה במיוחד אם נכנסנו להציג משהו מול קבוצה שלא תמיד אנחנו מכירים את חבריה.
איך מזהים מה באמת קורה בחדר ישיבות ומהם הסימנים לדינמיקה שמתרחשת מתחת לפני השטח?
אנני מיקה מאוניברסיטת פנסילבניה, מציעה כמה פעולות שניתן ללמוד, לקראת הצגה בפורומים או ישיבות, זאת מתוך מאמר שפורסם במגזין העסקי של אוניברסיטת הארוורד.
ביקשנו טיפים גם מהצ'טGBT בנוסף למאמר.
אז קבלו 4 טיפים שליקטנו מכלל המקורות:
- 🧐להתבונן הרבה
לקחת זמן ולהסתכל על הקבוצה – לבצע סקירה מהירה של הפרטים. מי יושב ליד מי? מי מחייך ומי תפס פינה מבודדת? מה מבטאות הבעות הפנים ושפת הגוף? האם מסתכלים עלי או הם עמוק במסכים? האם המבט ממוקד או מעורפל?
- 🧐הקשבה ושאלות פתוחות
ככל שחשוב להבין מה קורה בחדר, כך צריך לדבר פחות. כשאנחנו אלו שנדרשים להציג משהו אנו נקלעים לסיטואציה שבה קשה גם לדבר וגם להרגיש את הדינמיקה בחדר.
בעת הצגה של נושא, יש מקום לעשות עצירות, לשמוע שאלות ותגובות, להקשיב יותר וגם לשאול שאלות פתוחות שיגרמו לאנשים לבטא את עצמם.
כאשר עולות תגובות או התייחסויות, הדהדו את דברי המגיבים כדי לבנות איתם אינטראקציה ונסו לראות מה היא מחוללת.
- 🧐באיזה "מוזיקה" מדברים איתך?
האם היו הרבה שאלות? האם השאלות היו ברוח של חיוב או שלילה? האם היתה בהן התעניינות? האם הובעו אינטרסים של משתתפות ומשתתפים בזמן שדיברו? פענוח ה"מוזיקה" של התקשורת בחדר גם בהקשר אלינו וגם בין העמיתות והעמיתים תאפשר לנו לכוונן את המשך הדברים שלנו.
- 🧐לשער מה קורה בחדר ואז לבחון את זה
מקי ממליצה לנו לשער השערות על מה קורה בחדר ומה מניע את האנשים. גם אם אלו השערות מוטעות, הן יגרמו לנו לנסות ולהבין מה אנחנו חושבים שאנחנו יודעים כהנחות יסוד. ככל שימשיך הדיון ונאפשר לקבוצה לבטא את עצמה יותר, נוכל לבחון הנחות אלו ולהתאים אותן.
לכניסה לקישור לחצו כאן