אסטרטגיה של קאמבק - איך להחזיר ארגון לשגרה?

שיתוף

אסטרטגיה של קאמבק – איך להחזיר ארגון לשגרה?

התקופה החדשה שבה חלק מהאנשים מחוסנים וחלק לא, לצד הרגלי העבודה מרחוק, מחייבים ארגונים ל"אסטרטגיה של קאמבק" שלוקחת בחשבון את המורכבות של המצב החדש.

אז איך מחזירים ארגון לשגרה במצב כל כך לא שגרתי? במגזין משאבי האנוש האמריקאי TNLT פורסמו כמה המלצות.

1. מדיניות ברורה על מפגשים:

להנהלות ארגונים ברור שתקופה זו מחייבת הרבה תקשורת ואמון בין הצדדים, אך נראה שכמעט בלתי אפשרי ליצור סביבת עבודה שכולם יהיו שלמים איתה. אלו שבוחרים במדיניות של "אי ירוק" מונעים מחלק מהעובדים לחזור לעבודה שגרתית ואלו שבוחרים להשאיר את הבחירה בידי העובדים, גורמים ללחץ וחוסר אמון בקרב העובדים לגבי עד כה סביבת העבודה שהם יחזרו אליה בטוחה מספיק.
על הארגונים להגדיר מדיניות ברורה לגבי מפגשי עבודה משרדיים.

2. צמא לגמישות:

העייפות משנת המגפה וההרגלים החדשים שנוצרו כתוצאה מעבודה ממושכת בבית משנים את הרצונות של העובדים וגורמים לצמא גדול למתכונת עבודה גמישה.
כך למשל, 50% מהעובדים בארה"ב שרוצים לחזור לעבודה משרדית, מבקשים לעשות זאת בשעות גמישות כדי למנוע את הנסיעות הארוכות בפקקים ורק 10% מהעובדים מעוניינים לחזור למשרד בדיוק באותה מתכונת שהיתה לפני המגפה. על הארגונים להבנות מסלולים ואפשרויות חדשות של עבודה היברידית מלאה או חלקית, כך שכל עובד יוכל לבחור את היקפי העבודה שלו מרחוק ומקרוב.

3. מענה לקהלים מעורבים:

כוח העבודה בארגון הופך להיות משולב עובדי משרד ועובדי בית שמתחלפים ביניהם. הנהלות הארגונים נדרשים לנהל קהל מעורב ועדין לשמור על תרבות ארגונית שמכלילה את כולם ונותנת ביטוי גם לעובדים מכונסים שלא נשמעים בדרך כלל. על הארגון למצוא דרכים שיתנו קול שווה לקרובים ולרחוקים, לתכנן כיצד יתנהלו ישיבות עבודה ומפגשים ולהבטיח שעובדים מרוחקים לא ירגישו "מחוץ לתחום".

4. מנגנונים חדשים של תמריצים

מנגנוני התמריצים וההטבות לעובדים צריכים להיבנות מחדש, כדי לאפשר לאלו שעבדו מרחוק לחזור למשרדים, ולאלו שמעדיפים לעבוד מרחוק, להרגיש חלק בלתי נפרד מהארגון. שני שליש מהעובדים בארגון ישמחו לחזור לעבודה משרדית אם יהיו תמריצים ברורים מספיק, כאלו שיבטיחו סביבת עבודה בטוחה, אפשרויות גמישות של שעות העבודה, אפשרויות חדשות לאיזון בית-עבודה, פיזור משרדי הארגון בכמה מיקומים ואפילו התאמה של ארוחות שמוצעות במשרד להרגלי תזונה חדשים שנוצרו בקרב העובדים בשנה האחרונה.

בתקופה כה מבלבלת, נראה שאסטרטגיה של "קאמבק" מחייבת תקשורת ברורה, בניית אמון בין העובדים לארגון, והרבה הרבה גמישות לצורות עבודה חדשות, זמנים ומיקומים מגוונים ותרבות ארגונית שנותנת מקום לכל סוג של עובד. מי שישכילו לעשות זאת, יוכלו לצלוח את התקופה הקרובה תוך שמירה מקסימלית על כח האדם של הארגון.

לכניסה לקישור לחצו כאן

x