במקום לנהל את הזמן, עדיף לנהל את תשומת הלב
במקום לנהל את הזמן, עדיף לנהל את תשומת הלב
הייתכן שניהול זמן הוא לא הפתרון עבור הקושי שלנו בניהול משימות בעבודה, אלא שהוא בעצם הבעיה?
הפסיכולוג הארגוני אדם גרנט מציע לאמץ גישה שבה אנו מנהלים את תשומת הלב שלנו ולא את הזמן. הוא מגדיר את ניהול תשומת הלב כ"אומנות המיקוד בביצוע משימות מהסיבות הנכונות, במקומות הנכונים ובזמנים הנכונים".
במאמר שפרסם גרנט בעיתון "ניו-יורק טיימס" הוא מציע כמה נקודות חשיבה רעננות שיאפשרו גם לנו להיות אומנים בניהול החמקמק של תשומת הלב שלנו, באופן שיעודד אותנו לבצע את המשימה הנכונה בזמן הנכון, ולא באמצעות משטר שרירותי של ניהול משימות לפי הדחיפות שלהן למשל, משטר שעלול לגרום לנו לבזבז את הזמן שהקצנו למשהו בגלל חוסר הקשבה ליכולת שלנו לנהל את תשומת הלב עבור המשימה.
ניהול הפוגות איכותיות
זכרנו לשבץ לעצמנו את כל המשימות ביומן.. האם זמני הפוגה נמצאים שם? חלק מניהול תשומת הלב הוא לבחון עם עצמנו את "השעות היצרניות שלנו" בהם יש סיכוי טוב ש"נתקתק משימות" (לחלקנו אלו שעות הבוקר לאחרים זה יכול להיות באמצע הלילה). הזמנים ה"חלשים" שלנו מחייבים גם תכנון של הפוגות איכותיות. החכמה הגדולה בניהול תשומת הלב היא להבין ששאלת העיתוי לביצוע משימה היא המפתח לאיכות הביצוע.
להיזכר למה זה חשוב
חוסר היכולת לבצע משימה היא פעמים רבות לא בגלל חוסר יכולת אלא בגלל חוסר מוטיבציה.
אבל משימות רבות שאנו מבצעים בעבודה או בבית, הן משימות מועילות.
תחושת המשימה קצת משכיחה מאיתנו את החשיבות של מה שאנחנו עושים ומגבירה את הסיכוי שהזמן שהחלטנו להקדיש למשימה מתבזבז וזולג עקב הסחות.
גרנט ממליץ לנו להיזכר מחדש למה משימה שאנו מבצעים היא חשובה, למי היא תועיל, ואפילו לדמיין את התועלת, כלומר לחשוב על כל אותם אנשים שיוכלו לקדם או לבצע משהו חדש בזכות המשימה שבצענו.
כך יגדל הסיכוי שנבצע את המשימה עם תשומת לב מלאה מבלי לזלוג למחשבות אחרות תוך כדי.
להפריד בין משעמם למלהיב
בניגוד לאלו שחושבים שכדאי לשלב משימות מלהיבות ומשעממות ביחד כדי שהשעמום לא יורגש, מחקרים מצביעים על כך שמשימה מלהיבה גורמת לנו לבצע משימות משעממות באופן גרוע במיוחד. במצבים כאלו המוח שלנו נודד למשימה המעניינת ופוגם בביצוע של המשימה המשעממת, ממש כמו מישהו שטועם יוגורט חמוץ מיד לאחר אכילת שוקולד. גרנט ממליץ לנו "לשמור" את המשימות המלהיבות לשלב מאוחר יותר כתגמול אישי, וקודם כל להיפטר מהמשימות המשעממות. בוודאי לא לשלב אותן יחדיו.
לכניסה לקישור לחצו כאן