המיומנות החשובה החדשה : ניהול עייפות

שיתוף

המיומנות החשובה החדשה : ניהול עייפות

מי היה מאמין שהמיומנות הכי חשובה לקראת הסתיו והשנה החדשה היא ניהול עייפות.

התמשכות מצב המשבר, יחד עם השמיים סגורים והאינטנסיביות על עבודה מהבית, גורמים להנהלות של ארגונים להתמקד בדרכים להפחית את התשישות הארגונית והאישית המצברת.

במאמר שפורסם בשבוע האחרון על ידי ג'וש ברסין הוא ממליץ על מספר פעולות דחופות לביצוע כדי לשמור על כולנו לקראת מה שנראה כמו "מלחמה ארוכה" שרובה עוד לפנינו:

הפחתת עומסים:

על מנהלים להבטיח שהמשימות שהם מגדירים הן ברורות ואין בהן אי הבנות שגורמות לעובדה עודפת. נותנים משימה לעובדים? כדאי להגיד בקול רם גם מה לא לעשות כדי לא ליצור פרשנויות מוטעות למשימה.

תכנון הפוגות
תרבות ארגונית שמדברת בגלוי על החשיבות לקחת זמני מנוחה, להתעמל ולעשות פעילות פיזית, ולהתנתק לעיתים מאמצעי מדיה כדי לחוות קצת שקט.

הנהלה מעורבת באיזון משימות ארגוניות:

ניהול העייפות הוא לא רק משימה של מנהלים בשטח, עייפות ארגונית היא נושא לטיפולה של המנכ"לית, הנהלה שלא תזהה את הצורך לנהל עייפות, תקבל בתוך כמה חודשים עובדים הרבה יותר עייפים מאשר עכשיו.

קיצור פגישות ומשימות:

ללמד את המנהלים איך לקיים פגישות בתדירות נמוכה יותר ובמשכים קצרים יותר, לנהל ישיבות מזוקקות וממוקדות של רבע שעה, ולא כל שיחת טלפון חייבת להפוך לפגישת זום, מצלצה פתוחה במחשב זה כשלעצמו גורם עייפות מצטבר.

סבלנות ואמפאתיה:

קל לכעוס על המנהלים והמנהיגות הארגונית בימים משבריים שכאלו, אבל הרי קורה משהו שהוא גדול על כולנו, ורוב הסיכויים שהן עובדי והארגון והן המנהלים עושים כמיטב יכולתם להתמודד עם המצב, אבל זה הולך לקחת זמן. זה זמן משמעותי במיוחד לסבלנות ואפתיה, לעמיתים שלנו, לעובדים שלנו, למנהלים שלנו והכי חשוב לנו בעצמנו.

לכניסה לקישור לחצו כאן

x