חניכה, אימון או מנטורינג? אפשר גם בדיגיטל

שיתוף

חניכה, אימון או מנטורינג? אפשר גם בדיגיטל

תקופת הקורונה גרמה למאמנים מנטורים וחונכים לאמן ולחנוך מרחוק.

חלקם "התאהבו" בפורמט ומעידים ש"לפעמים כשלא רואים מישהו כל כך טוב, שומעים אותו הרבה יותר טוב".

אבל לא צריך משבר עולמי כדי לאפשר לתהליכים כאלו להתבצע מרחוק.

מחקר מתחילת העשור הקודם מגלה שחניכה מרחוק יכולה להיות אפקטיבית בדיוק כמו בפגישה פנים אל פנים.

יתרון ברור לשיטה הדיגיטלית הוא הגמישות הרבה של פגישות כאלו. כאפשר לקבוע פגישה דיגיטלית מעכשיו לעכשיו, סיכוי מצויין שהיא תתקיים בהקשר רלבנטי ותפתור בעייה מיידית.

במגזין של ה- ATD (המכון הגדול בעולם ללמידה ארגונית) פורסמו כמה המלצות לבניית הקשר בין הצדדים, הנה חלק מהן.

זמן לבניית אמון
אם הצדדים מכירים אחד את השני מלפני כן, יהיה להם קל יותר לעבור לתקשורת דיגיטלית. אך אם זו אינטראקציה ראשונה מסוגה, חייבים להקדיש "זמן אקסטרה" לבניית מערכת יחסים ואמון בין הצדדים. ללא תשתית כזו, יהיה קשה לנהל שיחה על נושאים מורכבים או רגישים.

הדהוד
יש מסרים ומחוות גוף שקל מאוד להבין בפגישה פרונטלית וקשה יותר בפגישה מרחוק. לכן, אם מישהו מהצדדים חייך, כדאי להסביר למה. אם מישהו רושם לעצמו סיכום של הפגישה, כדאי להגיד זאת בקול רם, שלא יתפרש שהוא עושה משהו אחר, ובכלל, כדאי להדהד ולהגיד בקול רם מה עושים ומה מרגישים, כדי למנוע מצב של פרשנויות שגויות של ההתנהגות של אחד הצדדים.

גמישות טכנולוגית
אין סיבה "להינעל" על ערוץ דיגיטלי מסויים. אפשר לחנוך בזום, אבל אפשר גם בתכתובת מייל. חשוב לשמור על גמישות ולבחור כל פעם בערוץ הכי זמין והכי נוח ולא להינעל על שיטת תקשורת מסוימת.

סביבה ללא הסחות
כשזה מגיע לפגישה של אימון או מנטורינג, החשיבות לשיחה מכבדת ומכילה, ללא הסחות, גדולה במיוחד. על שני הצדדים לוודא לפני שהפגישה התחילה, שאין רעשי רקע שיפריעו, שתהיה תאורה הולמת ויכולת שמע מצויינת, לחזות מראש הפרעות שעלולות לצוץ ולמנוע אותן, וכמובן, לסגור את תיבת המייל והווטסאפ.

לכניסה לקישור לחצו כאן

x