כל מה שצריך בשביל משחק עם הצוות שלך - זה חפיסת קלפים

שיתוף

כל מה שצריך בשביל משחק עם הצוות שלך – זה חפיסת קלפים

 

 

לפעמים, כל מה שצריך כדי להפעיל את הצוות שלנו ולשחק איתו ביחד, זה חפיסת קלפים.

 

כך מסביר דר' קארל קאפ מאוניברסיטת בלומברג, אחד מהמומחים הנודעים בעולם בתחום משחקי הלמידה בארגונים ומייסד ה L&D Learning Academy.

 

קאפ מסביר שכשזה מגיע למשחקים בסביבת העבודה, כלל המפתח הוא לא להתחכם בטכנולוגיות מסובכות ויקרות ולא לנסות להמציא משחק מרגש במיוחד.

 

אנחנו לעולם לא נצליח להתחרות באפשרויות הגיימינג שיש בעולם המשחקים, והחכמה היא לעבוד עם משהו פשוט, אוניברסלי שכולם מכירים.

 

אחת הבעיות של משחקים בלמידה זה העומס הקוגניטיבי שלמידת המשחק יוצרת. ככל שהמשחק מורכב יותר ומכיל יותר הוראות הסיכוי שנשחק את המשחק קטן.

 

היתרון במשחקי קלפים הוא שאנחנו לא צריכים להתאמץ בלהבין איך לשחק את המשחק ולא צריכים לבזבז משאבים מנטליים על ידיעת החוקים והתנאים.

 

כולנו מכירים משחקי קלפים. שיחקנו במגוון של משחקים כאלו בעבר ובהווה ואנחנו יכולים בקלות יחסית להבין מה נדרש מאיתנו.

אנחנו באופן דיי מידי מזהים את החוקים ומכירים את השפה המשחקית: לערבב, לחלק, לשחק… ממש כמו בטאקי, "מלחמה", ספיד, רביעיות ואפילו פוקר.

 

בנוסף, משחקי קלפים מעוררים בנו רגש נוסטלגי שנחווה עבורנו כנעים, ככיף, כמעורר. התחושות האלו חשובות כי הן "מכניסות" אותנו למשחק בקלות.

 

ואולי הכי חשוב – משחקים בכלל ומשחקי קלפים בפרט מעודדים דיאלוג וקשר בין אנשים.

 

אז מה אפשר לעשות עם חפיסת קלפים כדי לשחק עם הצוות בארגון?

 

הנה 5 כיוונים מהירים כפי שהוצגו על ידי קאפ בכנס ה- ATD בארה"ב העוסק בלמידה ארגונית:

 

  1. פתרון בעיות: כל קלף מתאר בעיה, השחקן מזהה את הבעיה וממיין אותה לקטגוריה הנכונה. יכול להיות כמשחק מיון וסיווג אבל יכול להיות גם באמצעות מענה של תשובה והתקשרות מול יתר הלומדים.
  2. חשיבה ביקורתית: כל קלף מציג תרחיש מקצועי. השחק מסביר איך היה מגיב או מתמודד. השחקנים האחרים מקשיבים ויכולים לאתגר אותו או להציע הסבר חלופי.
  3. פידבק: בכל משחק קלפים השחקנים האחרים יכולים לתת לשחקן המתרגל פידבק על תשובתו
  4. דיאלוג: כל תשובה או פעולה של שחקן יכולה לעורר דיאלוג בין השחקנים. מה דעתם על תשובתו, מה הם היו עושים? איך הם מתארים את הסיטואציה וכדומה.
  5. משחקי תפקידים: השחקן משחק את הסיטואציה, הלומדים האחרים יכולים לתת לו פידבק או לאתגר אותו.

 

 

משחקי קלפים הם פתרון מצוין לפעילות ארגונית משחקית זולה ופשוטה. הם ממנפים את הפופולריות של משחקי הקלפים ללמידה , הם מנצלים את הבסיס שכבר יש לנו (חוקים, תנאים, קונספט, מספרים, צורות ובצעים), קל להתאים אותם לשפה הארגונית ולהשתמש באותה חפיסה לכמה מטרות והם מאפשרים למנחה למלא תפקיד משמעותי של הדהוד דברי השחקים ורפלקציה על הלמידה המשחק תוך קישור וחיבור הדברים העולים במשחק לצרכי למידה.

 

 

לסרטון מתוך ה- VOD   של מתודיקה הסוקר את הנושא לחצו כאן

x