מדוע עבודה של פיתוח צוותים דומה כל כך לעבודה של חקלאי?
מדוע עבודה של פיתוח צוותים דומה כל כך לעבודה של חקלאי?
קבלו אנלוגיה מעניינת לתחום פיתוח הצוותים שתעורר הזדהות רבה אצל מנהלות ומנהלים שעוסקים בכך באופן יומיומי – ההבנה שזו עבודה דומה לעבודה של חקלאי.
פיתוח צוות מחייב גידול כישרונות. זו עבודה קשה שמחייבת טיפול יומיומי ב"יבול". התבוננות על התהליך כמו עבודת חקלאי יכולה לגרום לנו להסתכל קצת אחרת על תהליכי הגיוס, שיבוץ, מעורבות, פיתוח ושימור כישרונות מובילים.
צילביה אולה, סופרת ויועצת בתחום פיתוח מנהיגות ארגונית מסבירה שאם היבול לא צומח, אנחנו ודאי לא נכעס עליו, אלא נבין שאנחנו לא מטפלים בו בתדירות הנדרשת.
אם נגלה שאנחנו מנסים לגדל את הזרע הלא הנכון (אדם לא נכון) באדמה הלא נכונה (עבודה לא נכונה) בעונה הלא נכונה (זמן לא נכון)- נבין שכמו בחקלאות, נדרשת הרבה סבלנות והבנה שאנשים מתפתחים אחרת.
לעיתים נגלה שהיינו צריכים לנכש את העשבים מסביב ליבול. במקום זאת, אולי השארנו אנשים שמפריעים לצמיחתו.
הצמחים שלנו צריכים להתאים לסוג האדמה ולסביבה שבה אנו נמצאים. אולי שתלנו את היבול מתחת לעץ הלא נכון? אולי שיבצנו לצוות מנהל שגוי, או את המאמן הלא נכון?
לפעמים, גם כשהכל מושלם, היבול שלנו לא יגדל. גם אם הקפדנו לדשן באופן קבוע ולא לקטוף מוקדם מדי.
הנסיבות החיצוניות של אנשים עלולות להשפיע באופן זמני על יכולתנו לגדול. גם אצל בני אדם, יש עונות טובות ועונות לא טובות.
אנחנו לא יכולים לשלוט על מזג האוויר אלא רק להיערך אליו.
לפעמים נידרש לשתול מחדש את הזרע כאשר התנאים נוחים יותר.
חשיבה כמו חקלאי יכולה לסייע לנו לבנות ציפיות מציאותיות לגבי העמיתים שלנו בצוות, לראות איך הם נבנים בהתאמה לתרבות הארגונית, ולהזכיר לנו שעשבים שוטים ותפוחים רעילים יכולים לגרום לנזק גדול יותר מאשר באזור הנקודתי שבו הם נמצאים ובעיקר לנשום עמוק, גידול כישרונות ופיתוח צוותים הוא מסע למרחקים ארוכים שבו הרגישות לעיתוי ולהקשר עושה את ההבדל.
כמו בחקלאות – גם בפיתוח צוותים, החוכמה היא לבנות את האנשים הנכונים, בעבודה הנכונה, בזמן הנכון.
לקישור לפרסום לחצו כאן