"סינדרום המתחזה" והנזקים שלו בארגון שלך
"סינדרום המתחזה" והנזקים שלו בארגון שלך
תסמונת המתחזה מתייחסת למצב שבו אנו חשים שההישגים שלנו הושגו במזל או אולי אפילו בזכות הטעיה מתוחכמת שבצענו וחוששים שמתישהו תוסר המסיכה וכולם יגלו מי אנחנו באמת.
עשרות אחוזים מאיתנו חשים כך במצבים שונים.
זה לא טוב לנו וגם לא למקום העבודה שלנו, ויתכן שלעיתים התופעה נגרמת או מחריפה דווקא בגלל התרבות הארגונית שבה אנחנו נמצאים.
התחושה שאנחנו צריכים להראות מצג של כשירות או לחוש שאנחנו נדרשים להעמיד פנים על יכולת לביצוע של משהו שאנחנו לא בטוחים לגביו היא שוחקת ומזיקה, ובסופו של דבר פוגעת במחוברות שלנו לארגון ובסיכוי שנציע פתרונות חדשניים או יצירתיים לאתגרים שאנו נתקלים בהם במקום העבודה.
בכתבה שפורסמה במגזין Tainingzone הועלו הצעות למנהלות ולמנהלים לזהות את הסימנים של התופעה ולהתמודד איתה.
אם אנחנו רואים עובדות ועובדים שמפגינים את אחת ההתנהגויות הבאות – אנחנו צריכים לקחת בחשבון שיתכן וכל זה יושב על הסינדרום ושכדאי לנו לחלץ את העובדים מהלולאה המזיקה שבה הם נמצאים:
• לא מפסיקים לבקר את עצמם
• מתקשים לקבל מחמאה על העשייה שלהם
• נכנסים לפתע לדחיינות עיקשת על משימות מסוימות
• נמענים מלקחת על עצמם אתגר חדש
במצבים כאלו, מומלץ לקיים שיחות באווירה פתוחה ומוגנת, ולברר בהן קצת יותר מדוע יש התנהגות של הימנעות, הדיפה או דחיינות סביב נושאים מסוימים.
אם נביא את העובדים להכרה שמה שהם חווים זה סוג של סינדרום המתחזה, נוכל לאפשר להם לזהות את ההישגים שלהם כפי שהם ולפתח מודעות לחששות שהם מדחיקים.
שיחות כאלו יכולות לחזק גם את המצבים בהם גם יש כישלונות וטעויות לאורך הדרך.
אם עובדים יחושו שטעות היא הזדמנות ללמידה ולא תמיד אירוע טראומטי, הם יאזרו את האומץ להתמודד עם אתגרים חדשים או להצהיר באופן ברור יותר למה הם מסוגלים ולמה לא.
לכניסה למאמר המלא לחצו כאן