4 כללי אתיקה לפגישות זום (ודומיו)
4 כללי אתיקה לפגישות זום (ודומיו)
עם ריבוי הפגישות מרחוק (בזום, או בכל פלטפורמה אחרת), אי אפשר שלא לגבש כמה כללי התנהגות אתיים, או לפחות מנומסים, שיבטיחו פגישה חלקה ויכבדו באופן מקסימלי את זמנם ונוחיותם של כלל המשתתפים.
הנה כמה טיפים לפגישה וירטואלית כמו שצריך.
ברירת המחדל- mute:
אם באנו להשתתף ולא להציג, אין סיבה שלא להיות על מצב "השתק" (mute).
רבים מאיתנו לא מודעים לרעשי רקע שיש אצלנו (שכמעט לא מפריעים לנו אבל רועשים מאוד לשאר המשתתפים) ולא שמים לב כשאנחנו עוברים פתאום לשיחה פרטית עם מישהו לצידנו.
מספיק שכל אחד מאיתנו גורם לכמה שניות כאלו כדי להבטיח פגישה מרובת תקלות ועצירות, בודאי לגבי כל המאחרים שנכנסים בשאון בזמן שהדיון כבר התחיל.
נכנסת לפגישה? קודם כל עוברים למצב מושתק.
בלי חלונות שחורים:
לחלונית הוידאו שלך יש חשיבות עצומה של נוכחות ושייכות. תופעת ה"חלונות השחורים" בזום הופכת מפגשים רבים למנוכרים ונעדרי משוב מינימלי בזמן האינטראקציה בין המשתתפים.
אבל אין טעם לבקש כלל כזה במפגש רב משתתפים.
כל עוד מדובר בפגישה עם צוות מצומצם, האתיקה מחייבת שכולם ייראו (אלא בנסיבות חריגות).
בפגישות מרובות משתתפים לעומת זאת, אין הרבה טעם לחלוניות הללו. הן שגורמות לכולנו כל הזמן להסתכל ולהקדיש תשומת לב על מה שזז בוידאו, כתוצאה מכך, הם מתישים אותנו לאורך זמן.
ללא הסחות ומולטי-טסקינג:
מאוד מפתה לעשות עוד משהו בזמן מפגש וירטואלי, כדי להרגיש תחושה עצמית (ואשלייה עצמית) של פרודוקטיביות גבוהה במיוחד, ועוד כשאף אחד לא שם לב…
בפועל, כניעה לכל הסחה (ווסטאפים, התראות) או ניסיון לכתוב מייל בזמן השתתפות בפגישה, אלו פעולות ששאר המשתתפים מזהים בקלות גם מרחוק והן משדרות חוסר מחוייבות ויוצרות נתק מרצף הפגישה לכל הנוכחים. לא מכבד!
מגיעים מוכנים ובזמן:
מתכננים להציג משהו? כדאי להכין את המצגת או המסמכים לשיתוף מראש ולא להתחיל לחפש ולפתוח אותם בזמן הפגישה. נשלחו חומרים לפני הפגישה? פגישה וירטואלית היא גם ככה פתח לפרשנויות שגויות, אם לא נעיין בחומרים מקדימים שקיבלנו ולא נגיע מוכנים, נגביר את הסיכוי לפגוע בזרימה של הפגישה ובאיכות הדיון. זהו טיפ אתי חשוב גם לפגישות פיזיות באותו חדר, אבל ודאי בפגישות מרוחקות שבהן יש חשיבות גדולה יותר לסנכרון ויישור קו בין המשתתפים.
לכניסה לקישור לחצו כאן