למה גורמת התנהגות "פאסיב - אגרסיב" במקום העבודה? ואיך אפשר להתמודד מולה?
למה גורמת התנהגות "פאסיב – אגרסיב" במקום העבודה? ואיך אפשר להתמודד מולה?
התנהגות של "פאסיב- אגרסיב" במקום העבודה באה לידי ביטוי בהבעת תסכול ומרירות באופן עקיף, מושתק ולא ברור והכוונות של עובדים כאלו אינן ברורות ומתעתעות.
יועץ המנהיגות סטפן פאלק מסביר שבהתנהגות כזו יש "התחזות לפרודוקטיביות" אך במציאות אין רצון להשלים משימות או פרויקטים באופן שפוגע בצוות ומקשה על היכולת לתקשר ולצמוח.
.
מה שמתעתע בעובדים כאלו, זה שהם עדין עשויים למצוא חן בעיני סביבתם ולשחק היטב את המשחק הפוליטי הארגוני.
הם גם עשויים לעבוד שעות רבות, ולהיתפס בעיני רבים כמוכווני תוצאה.
ועדין, הם לא תמיד יקדמו את צרכי הארגון ופעמים רבות לא באמת יהיו ממוקדים בעבודה שלהם.
התפיסה שלהם נובעת לרוב מפחד משינויים, ומחוסר ביטחון עצמי, בחזקת 'אני יודע מה יש לי ביד, אני לא יודע מה אני הולך לקבל, ורוב הסיכויים שזה עלול להיות גרוע יותר'".
לכן, פעמים רבות, למרות שלא טוב להם במקום העבודה, הם לא מחפשים הזדמנויות אחרות, כי הם לא מספיק מאמינים ביכולות שלהם.
דווקא בגלל שהמקור להתנהגות כזו עשוי להיות חוסר ביטחון ולא רוע או רצון לחבל, אפשר לנסות לסייע לדמויות כאלו לצאת מהלולאה שבה הם נמצאים, מה שיעשה טוב מאוד לארגון שנפגע מאוד מיחסי עבודה כאלו, וודאי לעובדים עצמם.
איך אפשר "להוציא אותם מהלולאה" ?
פאלק (יחד עם היוועצות עם צ'ט GPT) מספקים כמה רעיונות, כולם דורשים מאמץ שיטתי וסבלנות לאורך זמן ולא ייפתרו במהלך חד פעמי.
- לתת דין וחשבון מהיר:
אם הם אומרים שהם הסכימו לעשות משהו אבל לא באמת עשו אותו, צריך לתקשר להם את זה באופן מיידי. אסור להתפשר על התנהגות חמקמקה כזו, אלא להפך, לגרום לאותם עובדים לשלם מחיר קטן ומהיר על התנהגות עקלקלה.
- לגרום לעובדים לבטא את הדאגות שלהם
לעודד עובדי "פאסיב אגרסיב" לשתף בכל בעיה או תסכול שיש להם. להיות מאזין פעיל שמבקש להבין את נקודת המבט שלהם תוך הדגשת החשיבות של תקשורת פתוחה וישירה.
3. לסייע לדינמיקה של הצוות לתרום לעשייה פרודוקטיבית
התמקדות בדינמיקה צוותית וקידום תרבות עבודה חיובית ומכילה, יכולים לחזק קשרים בין חברי הצוות, ולהפחית את הקונפליקט בו העובד עשוי להימצא.
4. במקרים קריטיים- להיעזר בשירותי ייעוץ או אימון
לשלב צד שלישי ניטראלי כדי להקל על התקשורת ולפתור קונפליקטים בין העובד לבין סביבתו. מהלך כזה עשוי לסייע למציאת בסיס משותף ומשם להצמיח יחסי עבודה אפקטיביים יותר.
לכניסה לקישור לחצו כאן