3 שאלות מהירות לזיהוי עובדים "רעילים"
3 שאלות מהירות לזיהוי עובדים "רעילים"
ארגונים רבים משקיעים בטיפוח עובדות ועובדי מפתח בארגון, אך נראה שלא די בכך כדי להבטיח התנהלות אפקטיבית במקום העבודה ונדרש גם לראות מה עושים עם העובדים שבצד השני של הסקאלה, אלו הם העובדים ה"רעילים"- שההתנהלות שלהם מזיקה לסביבה ולביצועים הארגוניים.
עובדים אלו שמהווים כ- 5% בממוצע מהאוכלוסיה, מתנהלים באופן שלא מאפשר בטחון פסיכולוגי לסביבתם. הם גורמים לאנשים לחשוש מלהביע דעה או להציג קושי או פגיעות.
מחקר באוניברסיטת הרווארד, שהקיף למעלה מ- 50,000 עובדות ועובדים ניסה לזהות את המאפיינים והנסיבות של מי שמביאים התנהגות רעילה לסביבת העבודה.
החוקרים גילו שהנזק של עובדים רעילים גדול מהתועלת שבהשקעה בעובדים אחרים, ולכן מומלץ לזהות עובדים אלו (ואם אפשר לא לגייס אותם מלכתחילה) ולהשקיע בכך אפילו יותר מאשר בטיפוח העובדים ה"רגילים".
החוקרים זיהו כמה שאלות שמהן ניתן ללמוד על נטייה או הסתברות גבוהה יותר להתנהלות רעילה בסביבת העבודה.
עובדים שמגלים העדפה לאינטראציות חברתיות הם בעלי סיכוי נמוך יותר להתגלות כעובדים רעילים.
לעומת זאת, עובדים שמצהירים על היכולות שלהם באופן מוגזם או שאינו תואם את יכולתם האמיתית ומאמינים בהקפדה על כללים בכל מחיר ולא ישקלו להתגמש כדי להשיג מטרה כלשהי, הם בעלי הסתברות גבוהה יותר ולכן כדאי לשאול מועמדים שאלות סביב הנושאים הללו.
מגייסים כח אדם חדש לארגון?
בחנו כבר בתחילת הדרך, עד כמה חשוב לעובדים הסביבה החברתית, האם הם לכודים ב"הבטחת יתר" על היכולות שלהם ועד כמה הם מגלים נכונות לגמישות במצבים מאתגרים.
ככל שהמדדים הללו יהיו איכותיים יותר, כך יש סיכוי שבחרנו לעצמנו שחקני צוות טובים שיועילו לארגון.
לכניסה לקישור לחצו כאן