3 דרכים מצוינות להציג נושא – בלי מצגת
3 דרכים מצוינות להציג נושא – בלי מצגת
למה כל פעם שאנחנו צריכים להציג נושא, אנחנו ישר רצים להכין מצגת?
ג'פרי ג'יימס פרסם במגזין INC 3 אלטרנטיבות חכמות יותר לישיבה או למפגש הלמידה הבא שלך:
למה לא מצגת? ג'יימס מסביר שמצגת היא תמיד לינארית, יש בה משהו שמאט את הקצב, מקשה על קיום שיח ודיון והופך את (כמעט) כל הנוכחים בחדר לתפוחי אדמה.
גם כאשר המצגת מושקעת ומלאת תמונות נוצצות, היא לא באמת מוסיפה ערך, אלא בעיקר מתייחסת למשתתפים במפגש כאל פעוטות שצריך כל הזמן לשעשע אותם עם גירויים ויזואליים.
אז מה החלופות? תלוי מה רוצים להשיג מהמפגש
1. בריף של עמוד- כשרוצים לקבל החלטות
עמוד אחד מודפס שמחולק למשתתפים החל להיות שיטת עבודה קבועה בישיבות בארגונים בעולם. המציג פורס את כל המידע בעמוד אחד. בתחילת הישיבה מבקשים מכולם לקרוא את התוכן ורק אז מתחילים את הדיון (על כך כתבנו בפירוט בעבר, ראו הרחבה בתגובות).
עמוד בריף במקום מצגת יכול כבר כשלעצמו לחסוך 50% מזמן הפגישה.
2. דיון אינטראקטיבי- כדי ללמד או להסביר משהו
מפגש אינטראקטיבי הופך את הקהל למעורב ומבטיח שהמשתתפים יזכרו טוב יותר את מה שהסברת להם
אחרי הסבר קצר, שבו גם אפשר להשתמש בלוח חי, מבקשים מהמשתתפים לקחת חלק ולגלות מעורבות אמיתית, אם באמצעות שיח בחדר או באמצעות דיון ואינטראקציה בסמארטפונים שם אפשר להביע דעה, לשאול שאלות, להצביע או להשיב על סוגיות.
3. נאום חוצב להבות- כאשר רוצים לעורר השראה או עניין:
לא כולם נואמים גדולים, אבל מי שיודע להתחבר לקהל שלו, צריך להימנע ממצגת, ולנצל את יכולת החיבור אל הקהל מבלי שיהיה מסך ענק מאחורה (ובמקרה של פגישות זום, מבלי לאבד את המגע האישי לטובת שיתוף מסך של מצגת).
סרטוני "טד" הם דוגמה מצויית למפגש שבו הנאום והחיבור האנושי הוא העיקר. אם יש מצגת, היא כוללת מעט מאוד מידע ודגש על דימויים חזותיים שתורמים להעברת המסר אבל לא הופכים לעיקר.
לכניסה לקישור לחצו כאן