5 מתכונים פשוטים לבניית הרגלי למידה

שיתוף

5 מתכונים פשוטים לבניית הרגלי למידה

כשהולכים לבית ספר או מוסד להשכלה גבוהה, אי אפשר שלא ללמוד כי יש זמן ומקום מקוצים ומתוקננים לתהליך.
אבל בשאר חיינו הבוגרים, צריך לאמץ הרגלים שיגרמו לנו ללמוד כל הזמן
סרישטי סגל שכותבת וחוקרת את עולמות פיתוח הלמידה בחברת nextleap, מציעה כמה מתכונים שיאפשרו לנו הרגלים קבועים ללמידה מתמדת, שיכנסו לנו לשגרה בלי שנרגיש:

1. בלוק יומן

אם לא נשים לעצמנו זמן למידה ביומן, הזמן הזה "יישתה" לטובת עבודה. מומלץ לנעוץ רצועת זמן קבועה (למשל שעה שבועית ביום קבוע וזמן קבוע) ולהתרגל ללמידה אישית שלא מתפספסת.

2. לדבר בקול רם

אנחנו לומדים הכי טוב כשאנחנו משתפים עם אחרים את הרעיונות שלנו. מצאו מישהי או מישהו שמוכנים לשמוע אתכם או לקרוא אתכם, הפעולה שבה אנחנו צריכים לזקק ולעבד את מה שלמדנו ולהציג אותו בקול רם היא מתכון להרגל קל ואפקטיבי במיוחד.

3. סיבוב שבועי

כמו אולפן חדשות שמסכם את אירועי השבוע, כך גם אנחנו זקקוקים לשעת "שיקוף" שבועית, שבה נאסוף את אירועי השבוע החולף, נבחן מה למדנו, נתעדף את הלמידה לש השבוע הבא ואפילו נכתוב לעצמנו סיכום קצר של מה התחדש בתהליכי החשיבה שלנו. יומן, מגזין מצולם או הקלטה עצמית יכולים להיות פורמט מצויין לסיבוב השבועי.

4. הצהרת למידה

לא כדאי ללמוד באופן אקראי. אחת לשנה, כדאי לעצור ולחשוב באופו ממוקד על דבר או שניים שהיינו רוצים להעמיק בהם. זה יאפשר לנו להתכנס לתהליכי למידה לאורך הזמן במנוח קטנות בלי להתפזר בין אינסוף תכנים ואפשרויות למידה.

5. תקצוב

אנחנו מתייחסים למשהו באופן מחוייב יותר, אם נדרשנו ל"דמי רצינות". תהליכי למידה משמעותיים ומובנים עשויים להיות כרוכים בעלות מסוימת. אל תימנעו מלתקצב לעצמכם עלות שנתית מוגדרת לתהליכי הלמידה האישיים- קורס פרונטלי או ברשת, ספר או מפגשים עם מנטורים יכולים לעשות את ההבדל בין שיטוט במאגרים חינמיים לבין למידה מחייבת ושיטתית.

לכניסה לקישור לחצו כאן

x