7 סוגים של תקווה

שיתוף

7 סוגים של תקווה

 

תקווה היא כוח רב עוצמה, שיכולה להפוך את הבלתי נתפס לאפשרי, והיא תכונה חשובה במיוחד בתקופות שליליות ומרובות ספקנות.

יוזמה שנוסדה לפני כעשור בהולנד מציגה "ברומטר" של תקווה, מבוסס מחקר, המבחין בין ממדים שונים של תקווה ויכול לאפשר לנו לבחון באיזה אופן לדמיין מציאות שנראית לא אפשרית, הן ברמה אישית והן ברמה ארגונית.

 

 

ירון קריינבריק שהציג את הברומטר בפרסום שלנו, מסביר שמטרתו להפוך את המושג תקווה, שהוא קצת עמום, למובן יותר, ולספק תובנות על מה יכולה להישען תקווה בתקופות שבהן היא חסרה.

 

לברומטר 7 ממדים שמאפשרים לנו לבחון מהיכן ניתן לשאוב תקווה כדי לקדם מטרות:

 

  1. תקווה קוגניטיבית

    ממד רציונלי שכולל את המחשבות והאמונות שיש לנו על האפשרות להשיג מטרה כלשהי, ואת הדרכים לממש אותה.
  2. תקווה רגשית

רגשות פחות מודעים, כאלו שמורכב יותר לשלוט בהם, אך גם הם מניעים את ההתנהגות שלנו, אפילו אם הם לא רציונליים וכנגד כושר השיפוט שלנו.

3. תקווה מוסרית

ממד המתייחס לתקווה כדבר הנכון שצריך לקרות לאנשים שמגיע להם, פעמים רבות זו הדרך שלנו לתרום לתקווה של אחר שאנחנו מאמינים בו ומעשיו וחשים שמגיע לו להצליח בשאיפותיו.

4. תקווה חברתית

ממד שמסתמך על הכוח שיש לנו כחברה ועל התמיכה ההדדית שאנחנו יכולים לספק בחתירה למטרה משותפת.

5. תקווה תוצאתית

ממד ששם דגש על כוחה של ציפייה. הציפיות מהכוח של חינוך ולמידה למשל, יגרמו לנו להשקיע בתחום מתוך הבנה שהדבר יביא לנו תועלת.

6. תקווה מוסדית

זהו ממד שמתאים למי שיש בהם אמון במוסדות השונים והוא יהיה נמוך יותר בקרב קהלים שמרגישים מודרים מהחברה או שלא מרגישים שהם יכולים לסמוך על ממסד ככלי לשיפור ויצירת עתיד טוב יותר.

7. תקווה רוחנית

ממד של תקווה שהוא חלק מאמונה, לאו דווקא בהקשרים דתיים. זוהי התבססות על תחושת מטרה או ערך שהם גדולים מאיתנו.

 

 

תקווה לבדה היא אף פעם לא אסטרטגיה טובה, אבל אסטרטגיה ללא תקווה אינה אסטרטגיה כלל. ככל שנפענח את הממדים בהם אנו מזהים רמה גבוהה של תקווה, נוכל להגביר אותה גם כלפי עצמנו וגם כלפי אנשים מסביבנו.

 

לכניסה לפרסום לחצו כאן

 

 

x