Second Life

שיתוף

רגע לפני שנתחיל כמה מילים על סקונד לייף (Second Life) – סקונד לייף הוא עולם וירטואלי מציאותי (משחק סימולציה) שנוצר על ידי חברת לינדן (Linden Lab) ומבוסס על דמויות, Avatars.
האוואטארים הן דמויות מצוירות המייצגות את השחקנים (האנשים) אשר יוצרים קשר ביניהם ומנהלים חיים בתוך עולם זה.
הדמויות מעוצבות על ידי הגולש (השחקן) ויכולות לבצע פעולות שונות כגון: קנייה ומכירה של אדמות, בתים, עסקים, בגדים וכ"ו. הן יכולות ליצור קשר עם כל דמות אחרת, ללמוד וללמד, לשוחח ולהשתעשע.
המטבע המקומי בעולם הוירטואלי הזה הוא לינדן דולר, שנסחר ב-280 לינדן לדולר אמריקאי (משתנה מידי פעם) וניתן להמרה במסלקות שונות.

Second Life ולמידה
בתחילת הדרך חברת לינדן לאב לסקנד הקימה מערכת חינוך משלה, ששילמה כמה מאות לינדן למרצה עבור קיום השיעור. הכישורים הנדרשים ממדריך היו: יכולת כתיבת סקריפטים בשפת המשחק LSL, יכולת עיצוב טקסטורות (תמונות בפוטושופ) ש"מדביקים" על חפצים לצד יכולת בנייה של חפצים שונים מאבני יסוד (prims).
החוק היה שהלימודים היו לומדים בחינם, עם מרצים מקומיים, החוק היה שיש להגיע בזמן לשיעור שנמשך כחצי שעה עד שעה.
כיום נערכים שעורים רבים בנושאים שונים בתשלום.

סביבת למידה תואמת מציאות – יתרונות על עולם הלמידה הסינכרוני
ארגונים רבים מצאו את הסביבה הזו כמתאימה להכשרות והרצאות – מקצועיות או מעשירות.
למידה סינכרונית בתחושה אחרת – אם עד היום מאפייניהן של מערכות הלמידה הסינכרוניות היו היכולת להיות באותו הזמן אך לא באותו מקום הרי שעולם Second Life מתגבר גם על המכשול הזה. כולם מתקבצים באותו מקום, יש דמות מדריך שנראית לפעמים אפילו טוב מהדמות המקורית, המדריך נע, מדבר, כולם רואים אותו וכולם שומעים אותו, הוא משתמש במצגת שקפים ויכול לחוות את הכיתה היושבת מולו. לעומתו, הלומדים יכולים להרגיש בשיעור אמיתי כי הרי שיעור אמיתי הוא לא שיעור אם לא שוחחת במעט עם שכנך. פה אתה יכול לעשות את זה. הוא יושב לידך אתם יכולים לצ'טט ואפילו לדבר. המרצה יכול לשוחח עם אחד הלומדים או כולם. כולם רואים וחווים את כולם והרי התגברנו על תחושת הבדידות והניכור הקיימת במערכות סינכרוניות אחרות בהן אתה רואה את השיעור אבל לא חווה את הלומדים והמרצה.

x