איך ללמוד משהו חדש מתחום התמחות שונה לגמרי מזה שיש לך?
איך ללמוד משהו חדש מתחום התמחות שונה לגמרי מזה שיש לך?
מיומנות חדשה שכולם מכירים חוץ ממך? משימה חדשה שצריך ללמוד מהר להתמודד איתה? מעבר מקצוע באמצע הקריירה?
המוח שלנו מספיק גמיש לכל אתגר לימודי, גם בשלבים מבוגרים ומאוחרים בחיים שלנו, והנה 4 דרכים לעשות זאת נכון ולחסוך זמן כדי להגיע למומחיות מוקדם יותר, זאת מתוך כתבה שפורסמה לאחרונה ב- BBC.
1. תרגול מכוון
בתרגול מכוון אנחנו לא מסתפקים רק בהתנסויות חוזרות של מיומנות כלשהי, אלא גם בניתוח וחשיבה מתמידים על מה עשינו נכון ואיפה טעינו. מיקוד כזה מקצר מאוד את זמן הלמידה והשיפור המקצועי ומונע מצבים בהם התאמנו על משהו אפילו מאות שעות ולא ראינו התקדמות משמעותית.
2. לחזור על התוכן בלי לחזור על התוכן
בניגוד לאינטואיציה, תרגול המיומנות החדשה צריך להיות מגוון ולא מונוטוני. כדאי לנסות ליישם את התוכן במצבים והקשרים שונים, ובכך לחזק את הזיכרון ולהגדיל את כמות הרמזים שיאפשרו לנו לשלוף אותו במצבים עתידיים.
3. ללמוד דווקא מהטירונים
אפשר להרוויח הרבה מתצפית של מומחה שמבצע את המיומנות, וזו פרקטיקה מומלצת ללמידה, אך באופן מפתיע, גם צפייה בטירונים יכולה להועיל. דווקא מול טירונים אנחנו יכולים לנתח ביתר קלות מה הם עושים נכון ומה לא, בעוד שהמומחה שמבצע עבודתו באופן חלק ומושלם יכול להקשות עלינו את ההתחקות אחר הפעולות שלו.
4. לחשוב כמו מורה
אנחנו לומדים טוב יותר אם אנחנו יודעים שנצטרך ללמד מישהו אחר, ולכן בעת כל ניסיון להתמחות במשהו, כדאי לשתף מישהו אחר בלמידה שנוצרה ולהיות "מורה לרגע" של התוכן החדש שרכשנו.
לכניסה לקישור לחצו כאן