הטכנולוגיות והמודלים החדשים של שוק העבודה

שיתוף

הטכנולוגיות והמודלים החדשים של שוק העבודה

הטשטוש בין עבודה לבית והמעבר לעבודה היברידית מצמיחים מודלים חדשים בשוק העבודה שצפויים להתגבר גם ביום שאחרי הקורונה.

בעוד שרבים מתארים את השנה האחרונה תחת הכותרת "הנורמלי החדש" (the new normal), החל לצוץ מושג חדש בהשראת מומחה משאבי האנוש, ג'וש ברסין, שמגדיר את התקופה הקרובה כ"אף פעם לא נורמלית" (never normal).

התקופה הלא נורמלית כוללת בתוכה כמה מרכיבים המערבבים את הפיזי והדיגיטלי, את הבית ואת העבודה.

לצד אתגרים רבים, המודלים הללו יכולים להוות בשורה גדולה לעובדים שמבקשים לאזן באופן חכם יותר בין החיים האישיים למשרד.

אתר התוכן הניהולי של חברת הטכנולוגיה הנודעת Dell פרסם לאחרונה סקירה של 3 מרכיבים מרכזיים של שוק העבודה החדש:

1. מודלים חדשים של איזון בית-אבודה

סביבות העבודה הפכו להיות גמישות ודינאמיות. ההפרדה בין בית לעבודה שנחשבה כתנאי לאיזון בחיים, השתנתה למודלים בהם הבית והעבודה קשורים אחד לשני ועדין מאפשרים מקום לכל צד.
עובדים רבים שחשו בעבר חוסר איזון בית ועבודה כאשר כל אחד מהם היה במקום פיזי שונה, מגלים שדוקא השילוב של בית ועבודה מגדיל את האיזון, כי הוא מאפשר להם לבחור את "זמני הבית" וזמני העבודה בהתאמה לצרכי המשפחה.

בשנה האחרונה גברו הסיפורים של עובדים שגילו את האפשרות לבלות זמן עם הילדים בצהריים ולחזור לעבוד בערב כהזדמנות שמשפרת את איכות החיים שלהם ולא פוגעת בהם.

יתרה מכך, הכלב שנובח ברקע של ישיבות עבודה, הלבוש הביתי הלא פורמאלי או הילדים שפתאום דורשים תשומת לב, מחזקים את ההיבט האנושי של העובדים והמנהלים בארגון ומקטינים תחושות ניכור שיש לעיתים בעבודה פורמלית ומעונבת במשרד.

2. ניתוח סנטימנט של עובדים

ככל שארגונים יגבירו את השימוש במודלים של תעסוקה היברידית, כך הם יידרשו לחפש דרכים "להרגיש" יותר מה עובר על העובדים שלהם ולגלות מעורבות בבריאות המנטלית שלהם.

מומחים חוזים שבשנים הקרובות יופעלו טכנולוגיות בינה מלאכותית שיאפשרו "לחוש את הדופק" של העובד ואת הסנטימנט שלו, דרך טון הדיבור שלו בישיבות, או האופן שבו הוא מתנסח בהודעות הכתובות שלו.

כך ניתן יהיה לזהות עובדים שנמצאים תחת לחץ, מחסור בשעות שינה או שחיקה. מנהלים יוכלו לסייע יותר לעובדים גם מרחוק, דרך אינדיקטורים שיקבלו מטכנולוגיות שונות לזיהוי סנטימנטים של עובדים.

3. מפגשי צוות במציאות מדומה

השימוש בטכנולוגיות של מציאות מדומה, שכבר כמה שנים נחשב ל"כמעט הדבר הבא" בתקשורת ובדימוי של מציאות, עשוי לגבור בשנים הקרובות בגלל העבודה מרחוק.

פלטפורמות של פגישות וידאו ישתכללו ויאפשרו להגביר את התחושה האנושית של המשתתפים כך שמקום העבודה יהפוך למקום ללא גבולות והמרחב הדיגיטלי השיתופי יהיה זירת התקשורת המרכזית.

מציאות מדומה תוכל לסייע לעובד להרגיש שהוא ממש בתוך המשרד עם העמיתים שלו ולהקל עליו על תחושה מרוחקת או מבודדת שהוא עשוי להרגיש.

נראה שהשנים הקרובות יעשו טוב לשוק העבודה. היתרון הגדול של העידן החדש צפוי להיות התחושה והתחושה של העובדים שהם בשליטה טובה יותר על צרכי העבודה והבית, האתגרים צפויים לנבוע מהתמודדות עם יעילות של עבודה לבד ובתחושת בידוד חברתית.

המודלים והטכנולוגיות החדשות צפויים לסייע בהתמודדות עם האתגרים הללו ולאפשר לעובדים ליהנות מכל העולמות: בחירה חופשית יותר של מיקום העבודה וזמני העבודה, תוך שימוש בטכנולוגיות שמפצות של תחושת הריחוק ומאפשרות לארגון לקחת אחריות גדולה יותר על הבריאות הנפשית של עובדיו.

לכניסה לקישור לחצו כאן

x