הרווחים וההפסדים של "מיקרו-ניהול" (ומדוע זה רלבנטי לכל אחד מאיתנו)
הרווחים וההפסדים של "מיקרו-ניהול" (ומדוע זה רלבנטי לכל אחד מאיתנו)
המונח "מיקרו ניהול" הפך לאחרונה לשימושי מאוד בעיקר בגלל שהוא מאפשר לנו להאשים מישהו אחר שהוא "מתעסק כל הזמן במיקרו ניהול", כלומר לא נותן לעצמו או לעובדים שלו מרחב נשימה, מרוב כניסה בלתי פוסקת לפרטים הקטנים.
אבל מיקרו ניהול הוא משהו שיכול "לתקוף" כל אחד מאיתנו במצבים מסוימים ולחולל נזק לעצמנו ולעובדים שלנו, והצד הבאמת מפתיע במיקרו ניהול זה כמה הוא חיוני במצבים ניהוליים מסוימים.
מאמר שפורסם לאחרונה בנושא מספק כמה תובנות והמלצות ל"מיקרו מנהל" שיש בתוך כל אחד מאיתנו:
1. אף פעם לא לתת ל"מיקרו ניהול" להסתיר את התמונה הגדולה:
אם המעבר מרעיון לחשיבה על המשימות הנגזרות ממנו הוא קצר אצלך, יתכן ונקלעת לאיזור שלילי (ושוחק) של מיקרו-ניהול. גם בחלקים הכי משימתיים של פרויקט כלשהו, אסור לאבד את המבט על התמונה המלאה. התעסקות בלתי פוסקת במשימות הקטנות שוחקת ומתסכלת לאורך זמן.
2. התחיל פרויקט חדש? מתחילים במיקרו ניהול ואז משחררים:
הפגישה הראשונה של הפרויקט צריכה להיות הארוכה ביותר ושם כדאי להיות מיקרו מנהל, משם המיקרו ניהול צריך כל הזמן להתקצר. יש מנהלים שעושים בדיוק ההפך, כשהפרויקט רק מתחיל הם מאצילים ולא נכנסים לפרטים הקטנים, וככל שהפרויקט מתקדם, אז הם "מתעוררים לחיים" ומתחילים לשאול שאלות ולהכנס לפרטים הקטנים באופן שמתסכל את הסביבה שלהם.
3. קשה לפעמים להאציל משימות? אפשר להאציל "מיקרו החלטות":
לכל מנהל יש משימות שהוא צריך לעשות בעצמו ואז הוא עוסק במיקרו ניהול לכל דבר, וזה לגיטימי ואפילו חיוני. אבל גם במשימות כאלו יש צמתים של התלבטויות והבדידות של המיקרו ניהול מקשה על ביצוע חלק של משימות אלו. מצאת את עצמך מנהל לבד משימות או פרויקטים? חשוב לא לוותר על שיחות התיעצות קטנות עם עמיתים שיחלצו אותך מרגעים קשים בתהליך.
4. למיקרו ניהול יש גם יתרונות:
צריך לאמר בקול רם שאיכות של פרויקט בעבודה תלויה פעמים רבות ביכולת להכנס לפרטים הקטנים, ופעמים רבות, הכניסה לפרטים היום מונעת את המכשול של מחר. החכמה היא לבצע מיקרו ניהול בצורה סבלנית מצד אחד, אך לא מתישה מצד שני, וכאמור, הכי חשוב אף פעם לא לאבד מגע מהתמונה הגדולה.
לכניסה לקישור לחצו כאן