לבצע פרויקט ב- 80% איכות -כשהמטרה היא לא מושלמות אלא יצירתיות, שיתוף פעולה ומיקוד חד
לבצע פרויקט ב- 80% איכות -כשהמטרה היא לא מושלמות אלא יצירתיות, שיתוף פעולה ומיקוד חד
גישה של "פתרון 80% איכות" היא תפיסה שמבינה שצוותים לא צריכים לחפש מושלמות כשהם מבקשים לפתור בעיה כלשהי.
במקום זה, כדאי להם לשמור על מומנטום של שיפור מתמיד של הפתרון, תוך התמקדות בחלקים הקריטיים של הבעיה וקבלת משוב מהסביבה על הפתרון שנוצר.
מאמר שפורסם לאחרונה במגזין של ה- ATD, המכון הגדול בעולם בתחום הלמידה הארגונית, ממליץ למנהלים לאמץ את פתרון ה- "80% איכות" כאשר הם מפעילים את הצותים שלהם, וכך להבטיח יצירתיות, אמון ושיתוף פעולה.
על פי המאמר, המאמץ הנוסף הכרוך בלבנות, על ההתחלה, פתרון של 100% איכות לבעיה כלשהי, יוצר תוצאה לא ריאלית, גורם לתסכול של אנשי הצוות ולתחושה שאין סובלנות לטעויות לאורך הדרך.
בסופו של דבר, גישה כזו תביא לתוצאה לא מספקת, למרות הכוונה והרצון לבנות משהו מושלם.
הצוות שעובד על הפתרון, ירוויח הרבה יותר אם יבנה פתרון בתפיסה של "80% איכות", ממנו מקבלים משוב ומשפרים את הפתרון עוד ועוד לאורך הדרך.
הגישה הזו, נותנת פתח לגיטימי להתמודדות עם טעויות לאורך הדרך ולכן מאפשרת תרבות עבודה בריאה יותר, שרואה בחוסר השלמות הזדמנות ללמידה.
היא מאפשרת לצוותים לנסות בזריזות רעיונות שונים, לקבל משוב והתקדם הלאה, ומורידה את העומס הכרוך בבניית פתרון מושלם על ההתחלה.
בסופו של דבר, מדובר בתפיסת עולם שמבטיחה "בטחון פסיכולוגי" לצוות שעובד על הפתרון, היא מגבירה את הסיכוי לשיתוף ברעיונות, התלבטויות ואתגרים מבלי לחשוש מפגיעה בפתרון המושלם.
הדרך להגיע לשלמות, היא להתחיל בפתרון קצת פחות שלם, ולהתקדם משם בהדרגה אל עבר הפתרון המושלם.
לכניסה לקישור לחצו כאן