4 מיתוסים על עבודה היברידית שהגיע הזמן להפריך

שיתוף

4 מיתוסים על עבודה היברידית שהגיע הזמן להפריך

חלק מהימים מגיעים לעבודה, באחרים עובדים מהבית, זמן מצויין למענה מחקרי לחלק מהטענות הרווחות כנגד המציאות החדשה.

סטפני ווזה, מומחית לאיזון של עבודה בית הציגה לאחרונה 4 מיתוסים שעדין אפשר לשמוע בארגונים, לצד כמה נתונים מחקריים המפריכים אותם.

1. "העובדים יעבדו פחות"

אלו שחושבים שאי אפשר להאמין לעובדים אם לא רואים את העשייה שלהם מול העיניים צריכים לדעת שע"פ המחקרים השונים, גמישות מגדילה ביצועים של עובדים, ורבים מהם מדווחים על עבודה פרודוקטיבית יותר בבית ואינטראקציה בינאישית יותר במשרד.

2. "לא יהיו שיתופי פעולה בין הצוותים"

כאשר צוות כבר עבד ביחד באופן פרונטלי, שיתופי הפעולה ימשיכו גם מרחוק, אך השנתיים האחרונות הולידו עובדים שנקלטו באופן וירטואלי לארגונים והחשש לתחושת השייכות ושיתוף הפעולה שלהם גדול יותר ומחייב השקעה בבניית רשת הקשרים בין כולם.

ארגון שמוצא את הזמן לבנות את רשת הקשרים בין העובדים שלהם דווקא יגדיל את שיתוף הפעולה.

המחקרים מראים שהגמישות גדילה את השוויון בין העובדים (כי יש פחות משמעות למיקום הפיסי של העובד ביחס למיקום המשרדים) באופן שתורם לאווירת שיתוף הפעולה.

71% מהעובדים ההיברידים מדווחים על אווירה של שיתוף ויכולת חופשית להעלות רעיונות בצוותי העבודה לעומת 56% מהעובדים הפרונטליים.

3. "לא נוכל לבנות תרבות ארגונית חזקה"

המומחים משוכנעים שתרבות ארגונית היא שאלה של מנהיגות ויכולת להציב חזון ברור לחברה, הרבה יותר מאשר המיקום שבו נמצאים צוותי העבודה ושהטכנולוגיה יכולה לשרת היטב את התרבות הארגונית הנדרשת לתמוך בחזון כזה.

גם כאן, מחקרים מראים שגם בקרב עובדים שנקלטו באופן וירטואלי יש דיווחים על תרבות ארגונית נוכחת וחזקה.

אם עובדים על זה, אפשר להרגיש שייך גם מרחוק.

4. "זו שאלה של זמן עד שנחזור לשגרה פרונטלית"

הציפייה לגמישות היא כה גדולה, עד שארגונים שיחייבו חזרה לשגרה פרונטלית עלולים לאבד נתח משמעותי מהעובדים שלהם.

עבודה היברידית היא לא רק מנגנון העסקה אחר, אלא אופציה להעסקה מכלילה יותר ושוויונית יותר, שנותנת מקום לקבוצה גדולה של עובדים שלא יכלו להשתלב בשוק העבודה רק בגלל איפה שהם גרים.

לכניסה לקישור לחצו כאן

x