איך לדבר יותר רהוט?

שיתוף

איך לדבר יותר רהוט?

רבים מאיתנו מוצאים את עצמנו מדברים לא מעט מול אנשים בכל יום ויום, אז גם אם אנחנו לא נואמים גדולים, לא יזיק לאמץ כמה טכניקות שיאפשרו למסרים שלנו "להחליק טוב" יותר באוזניים של מי שמאזין לנו.

הנה 4 טיפים פרקטיים מתוך רשימה שפורסמה לאחרונה ב- readers digest .

לאט

לרוב, אין סיבה להגיד יותר מ- 160 מילים בדקה. שווה להקליט את עצמנו מדברים על משהו ולספור את כמות המילים כדי לראות אם רצנו מהר מדי.

מתוכנן

לפעמים אנחנו כל כך רוצים לדבר שאנחנו לא עוצרים לחשוב עד הסוף מה בדיוק רצינו להגיד. כל השהייה שתאפשר לנו לרשום לעצמנו (אפילו בראשי פרקים) את מה שתכננו להגיד תעלה את הסיכוי שנהיה מובנים, בהירים וממוקדים.

בלי "מילות מילוי"

המהומים וגמגומים של "אה" ו"אם" הם מסר לסביבה שאנחנו עדין עסוקים בלאסוף את המחשבות שלנו 🙂 כדאי לחשוב על "ביטויי מעבר" חלופיים שיהיו מוכנים לך בשליפה בזמן התנסחות של רעיון חדש.

ללמוד מהקלטה עצמית

רבים נלחצים להקשיב לקול שלהם בהלקטה של שיחה, אבל זה אחד האמצעים המלמדים ביותר. בעידן שבו רוב הטלפונים מקליטים את השיחות שלנו באופן אוטומטי, האזנה עצמית בדיעבד לשיחה תקפיץ לנו את כל ה"פאלטות" של השיח שלנו: היכן היינו מונוטונים, למה בעצם חזרנו על אותו מסר פעמיים בלי סיבה ואיפה בחרנו במילים מוזרות ולא נוחות מספיק לשמיעה.

זיהוי הבעיות והדפוסים שלנו הוא חצי הדרך לתיקון.

לכניסה לקישור לחצו כאן

x