שבירת קרח בזום
שבירת קרח בזום
פגישות בזום לצרכי עבודה או למידה יעבדו היטב כשהמשתתפים כבר מכירים את השני, אך פגישה חדשה של משתתפים מחייבת איזשהי שבירת קרח שתפצה על חוסר ההיכרות האנושית והפרונטלית. מצד שני, ניסיונות לשבירת קרח מרחוק נוטים גם להיות מעיקים ומאולצים ולייצר רגעים חברתיים מבכירים.
אז הנה כמה המלצות של ג'יין בורס על הנחיה וירטואלית אפקטיבית ושבירת קרח בטוב טעם:
1. קצר וקולע
שבירת קרח מרגיעה חששות, מוסיפה אווירה ידידותית ומונעת עייפות, אך יכולה גם להביך או להרחיק משתתפים. כדאי ששבירת הקרח תהיה קצרה וקולעת. למשל: במקום לבקש מכל אחד להציג את עצמו ולספר מה הציפיות שלו מהמפגש, עדיף פשוט שכל אחד יציג את עצמו יספר מה המאכל האהוב עליו. הקרח יישבר מהר, בלי להתיש אף אחד.
2. לא משהו אישי מדי
בקשה אישית מדי בזמן שבירת קרח, לא תתאים לכולם. מפגש מרחוק הוא מאתגר גם כך, וחשוב לשמור על משימה שלא מבקשת ממשתתפים לחשוף את עצמם באופן שמעמיד אותם בסיטואציה לא נוחה ולא קרובה. על אף הרצון להכניס אלמנט אישי לשבירת הקרח, אנחנו עלולים לאבד חלק מהמשתתפים אם נבקש משימה אישית מדי. צריך לזכור שלא כל מי שמגיע למפגש הנחייה נמצא בהכרח במצברוח מתאים ולכן כדאי לשמור על פעילות נייטרלית יחסית שמאפשרת לכולם להשתתף בלי להרגיש חשופים מדי. עדיף שכל משתתף יספר על בעל החיים המועדף עליו, מאשר לבקש מכל ממשתף להציג את המכנסיים שהוא לובש או להציג את החדר שבו הוא נמצא.
3. לא צריך כשבר זורמים
מנחה טוב צריך לזהות מתי לא צריך לשבור את הקרח. מנחה שלא ישים לב מתי הקרח כבר נשבר עלול להאריך את הנסיונות להקליל את האווירה, כשכבר לא צריך. אם ניכר שהמשתתפים כבר מכירים אחד את השני, והמפגשים זורמים כהלכה, שבירת קרח עלולה להעיק ולעייף את המשתתפים.
4. הומור עדין
פעילות של שבירת קרח צריכה להיות קלילה ומחוייכת, אך גם כאן, כאשר אנחנו לא מכירים את האנשים ולא נפגשנו איתם קודם, צריך להיזהר מאוד עם ההומור. הימנעו מכניסה לפרטים אישיים מדי, מפגש מרחוק עם אנשים לא מוכרים זה לא הזמן לבדיחות שעלולות להרחיק חלק מהממשתפים.
לכניסה לקישור לחצו כאן